Go Back
Bearnaise sovs: Serveringsforslag
Udskriv
5 fra 2 bedømmelser

Bearnaise sovs

Bearnaise sovs lavet i mikroovn.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Ret: Hovedret, Tilbehør
Antal: 3 personer
Forfatter: Lone Festersen Hansen

Equipment

  • Mikroovn
  • Skål
  • Stavblender
  • Højt bæger

Ingredienser

  • 300 g Smør Gerne den faste | gerne saltet
  • 3 Æggeblommer
  • 1 spsk Bearnaise essens
  • 1 spsk Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • ½ tsk Estragon (tørret)

Sådan gør du

Blanding i højt bæger

  • I et højt og smalt bæger, tilføj: citronsaft, salt, peber, estragon og bearnaise essens.
    Det er vigtigt at bægeret ikke er betydeligt bredere end stavblenderen, men smalt nok til at stavblenderen kan nå bunden.
  • Stil bægeret til side til senere brug.

Smør og æggeblanding

  • Smør smeltes i mikroovn til det næsten sprutter.
  • Æggeblommer kommes i smørret og står nu 1-2 min.
  • Smør og æggeblandingen hældes op i det høje bæger med de øvrige ingreddienser 
  • Stavblenderen sættes nu ned mod bunden og sovsen blendes fra bunden og op i en langsom bevægelse.
  • Smag til og hæld op i serveringsskål. 

Noter

Det er vigtigt at bægeret ikke er betydeligt bredere end stavblenderen, men smalt nok til at stavblenderen kan nå bunden.