Go Back
Udskriv
5 fra 2 bedømmelser

Max's sur sød sovs

Sur sød sovs som Max plejer at lave det.
Sur sød sovs er en lækker sovs man ofte kan få lavet i en fart.
Det smager godt til ris, fårårsruller, wokretter, Orientaksle retter, chop suey, kylling og grissekød.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Antal: 5 dl
Forfatter: Max Festersen Hansen

Equipment

  • Gryde
  • Stavblænder

Ingredienser

  • 3 dl Vand Vand fra Ananas skal evt. fraregnes
  • 1,5 dl Edike
  • 0,75 dl Sukker
  • 1 fed Hvidløg Kan unlades, men smager af mindre.
  • ½ stk Chili Gerne en mild chili. Kan erstattes med peberfrugt. Kan undlades, men vil mangle det strække og de små kødfrugtstykker.
  • 10 gram Ingefær Kan unlades.
  • 75 gram Ananas i vandlage. Kan unlades.
  • Tomatpuré Mængde efter behov. Det anvendes for at give farve. Nogle chili afgiver nok farve til at denne kan undlades.
  • Olie til stegning
  • Majsmel/Speisestärke Efter behov. Mindst 1 spsk.

Sådan gør du

  • Snit chili, hvidløg og ingefær i små stegevenlige stykker.
  • Snit evt. ananas i fine små stykker. Ca. 1/4 størrelse af hvad man normalt får serveret i salat eller på hawaiipizza.
  • Opvarm olien i gryden, og steg chili, hvidløg og ingefær i højst 30 sekunder deri.
  • Tilføj vand, edike og sukker, og varm det op indtil det koger.
  • Kog 1 minut under omrøring.
  • Blænd sovsen med en stavblænder. Fortsæt med at blænde indtil at stykkerne er ganske små.
  • Tilføj tomatpuré og rør godt rundt. Har du en stavblænder af metal, så kan du også anvende den til dette.
  • Tilføj evt. ananasstykkerne.
  • Lad sovsen småkoge i 3 minutter.
  • Rør mejsmel rundt i en smule koldt vand, og rør blandingen i sovsen for at jævne den.
  • Lad sovsen koge 1 minut.
  • Server varm, eller lad sovsen køle, og server kold.

Noter

Er man meget sparsom, så kan man nøjes med vand, edike og sukker. "Sur-sød"-smagen kommer fra at blande sukker og edike. Resten er bare med til at give mere smag, farve og facon til sovsen.